Den kurdiske forening Feykurd trækker i land, lige inden Dansk Journalistforbund skulle ind i sag om ulovlig kopiering. ”Det handler ikke kun om ulovlig kopiering, men om at lære Feykurd, at de skal respektere andres ophavsrettigheder.”

Feykurd havde på ulovlig vis kopieret indhold fra Jiyan.dk. Siden 2011 har Jiyan.dk haft kontroverser med Feykurd om artikler, der på ulovlig vis blev bragt i den tidligere avis Telgraf uden angivelse af kilder. På det sidste tog Feykurd Jiyan.dks logo og brugte det som sit eget.

Beskeden fra Dansk Journalistforbund lød tilbage i 2011: ”Det er ikke ok, at man sådan stjæler andres indhold, så næste gang skal I sende os eksempler på den ulovlige kopiering og vi vil derefter tage os af sagen.”

Der blev skrevet en protestmail med støtte fra 55 danske kurdere med et ultimatum til Feykurd, som lød:

Da Feykurd så beskeden, fjernede de straks det stjålne logo.

Deniz B. Serinci fra Jiyan.dk siger:

”Vi finder os ikke i tyveri eller trusler fra nogen. Vi vil opfordre alle danske kurdere til at melde den mindste voldstrussel til politiet. Ligeledes kan læserne altid kontakte os og vi vil skrive om enhver trussel – på Jiyan.dk samt få det frem i den danske presse.”

”Det handler ikke kun om et logo, men om at lære Feykurd, at de skal respektere andres kurdiske grupper,” tilføjer Serinci.

Med Mustafa Tangüner‘ske og Eyüp Adsiz’ske hilsner

Jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer