100 asylansøgere, heriblandt kurdere fik mulighed for at opleve en sjov dag sammen med afghanere, iranere og albanere.

Af Alan Hasso
Billede: Mîran Efrînî

Mange asylansøgeres dagligdag er kendetegnet ved en enfoldig dagligdag, lang vente- og opholdstid, uvished og manglende muligheder for at lægge planer for fremtiden, ensomhed og kedsomhed.

– Mange af de personer, der kommer til Danmark for at søge asyl, har traumer, når de kommer til landet. Som asylansøgere bliver de ofte yderligere traumatiserede på grund af den lange ventetid og uvisheden om deres fremtid, skriver Dansk Flygtningehjælp i en meddelelse.

Men i fredags fik omkring 100 asylansøgere, heriblandt kurdere, afghanere, iranere og albanere, mulighed for en festlig oplevelse.

Her blev der spillet kurdisk musik og danset traditionel kurdisk kædedans på Asylcentret Sandholm.

– Vores formål med dette arrangement var at åbne op for de kulturelle sider og skabe samvær, så de mange asylansøgere kan glemme forholdene i asylcentrene, som mange af dem er utilfredse med, fortæller et medlem af KSD, Kurdisk Syrisk Kulturforening, som arrangerede festen.

Mange beboere i asylcentrene i Danmark er syriske kurdere på flugt fra Syriens diskrimination af kurderne.

Denne gang var det KSD som stod bag arrangementet. Forrige år var Dansk Røde Kors og General Electric (GE) arrangører af en multikulturel aften.

https://jiyan.dk/2010/08/kurdisk-dansegruppe-gav-opvisning-pa-asylcenter/

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer