Fahmy Almajid, kurdisk journalist og foredragsholder fra Syrien, har startet en indsamling til fordel for fattige børn i sin hjemegn Qamişlo.

Af Deniz Berxwedan Serinci
Foto: Miran Efrini

Fahmy Almajid fortæller, at baggrunden for indsamlingen er hans flere besøg i Vestkurdistan (Nordøstsyrien), hvor fattigdommen har chokeret ham.

”Jeg er selv opvokset i stor fattigdom og ved hvordan det føles at gå sulten i seng. Den barndom, jeg oplevede, ønsker jeg ikke for nogen og efter at have observeret den tiltagende fattigdom, især i min fødeby Qamişlo, besluttede jeg mig for at iværksætte en indsamling til gavn for børn i området.”

Stigende dødelighed blandt kurdere
Han forklarer, at hvert femte gadebarn i den etnisk arabiske hovedstad Damaskus er kurdere fra Qamişlo og omegn og at der er en stigende dødelighed blandt børn under fem år.

“Fattigdommen går især ud over pigerne, da mange fattige familier vil holde pigerne hjemme fra skole. Det er derfor vores håb, at projektet kan være med til at fastholde så mange piger som muligt i uddannelsessystemet,” forklarer han.

Ifølge Organisationen for FN’s Børnefond (UNICEF), så er procentandelen af fejlernærede i Kamishly-regionen 2 ½ gange større end i andre regioner i landet. Hovedårsagen er tørken i området, som har ødelagt en del af landbrugssektoren. UNICEF ser med stor alvor på situationen, da en af konsekvenserne af fejlernæring er en højere dødelighed blandt børn under fem år.

Pengene går til….
Almajid fortæller, at de indsamlede penge bl.a. vil gå til udgifter i forbindelse med skolegangen, dvs. skoleuniform, kladdehæfter, blyanter og lign. Ligeledes vil de gå til sund mad, sko og varmt tøj om vinteren og eventuel medicin.

“Når vi understøtter et barn, hjælper det barnets økonomisk trængte familie, som hermed har en større chance for at forblive i lokalområdet og bevare sit netværk. Fattigdom er ofte årsag til kriminalitet, radikalisme, prostitution m.m. Bidragene kan være med til at bekæmpe disse følgevirkninger,” slutter Fahmy Almajid af.

Støttemedlemskab: 100,- kr. om året

Beløbet indsættes på foreningens bankkonto i Nordea: Reg.nr.:  2132 Konto.nr.: 4380-815-686

Mere info: http://www.acoq.dk/

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer