Mange mennesker var mødt op til endnu en omgang af kurdiske festligheder den 29. oktober – denne gang for landsbyen Bulduk.

Arrangeret af danske kurdere fra landsbyen Bulduk i provinsen Konya, Tyrkiet, kom bl.a. Koma Gulistan, og optrådte dansende, med deres mange medlemmer fra Bulduk. Serbulent Kanac, Murat Kucukavci, Newzat Tunc, Ergin Xelikan, Dogan Kilic, Fahri Dag, DJ Gazi, der skruede højlydt op for musikken, og Dogan Yildiz med sin populære ”klappe klappe kage” sang.

Et stort antal danske kurdere stammer fra Konya, hvor de er indvandret til fra det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan for cirka 200år siden.

Den kurdiske parlamentariker Bengî Yildiz har tidligere rost Konya-kurderne under sit besøg i København for at have bevaret deres sprog.

”Selvom de er indvandret dertil for 200år siden formår de stadig at tale kurdisk og det er meget vigtigt. Det faktum, at kurderne tager vare om deres kultur og sprog er en seriøs anstrengelse i sig selv.”

Det menes, at kurdiske nomader fra Reşvan-klanen er indvandret til Bulduk, Konya eller omegn i midten af 1800-tallet fra Adiyaman, Malatya og Diyarbekir i Tyrkiet/Nordkurdistan af forskellige årsager, heriblandt fattigdom, ufrugtbar jord, religiøse eller politiske stridigheder.

12 grene af Reşvan-klanen forlod deres områder i Adiyaman, Malatya og Diyarbekir, hvoraf 7 bosatte sig i Kırşehir, Yozgat og omegn, 5 i Cihanbeyli, Kulu, Koçhisar, Polatlı og Haymana, der ligger i Konya og Ankara.

Der var tid til mad og hygge da Bulduk Gece afsluttedes med kurdisk dans.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer