Sanger Ferhat Tunç blev i sommers idømt to års fængsel ved en domstol for at have støttet den kommunistiske aktivist Ibrahim Kaypakkaya i en tale, han holdt den 1. maj 2011.

Nu er straffen blevet omdannet til et treårig forbud mod at tale om det samme emne.

Sagen blev anlagt mod Ferhat Tunç for at have sagt: “Jeg hilser jer med den revolutionære ånd, som også Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Ibrahim Kaypakkaya er omfattet af”.

Ferhat Tunç kommentar til dommen er:

“Retten har besluttet at sætte mig i et åbent fængsel i stedet for fængsle mig i en celle . Jeg er ligeglad med hvilken pris, jeg betaler. Jeg vil fortsætte med at udtrykke mig selv, fortælle de faktiske omstændigheder og sandheden, og give udtryk for fred og broderskab.”

Ferhat Tunç er en kurdisk protest-sanger, kendt over hele Tyrkiet, og trækker sædvanligvis tusinder af fans til sine koncerter. I 20 år har han været en torn i øjet på magteliten i Ankara. Han er blevet retsforfulgt, smidt i fængsel og tortureret på grund af sine systemkritiske værker så mange gange, at han ikke har tal på det.

Et af hans retsmøder i 2007 tiltrak international opmærksomhed og blev fulgt af den danske folkesanger Niels Hausgaard og EU-parlamentarikeren Jens-Peter Bonde. Her stod Ferhat Tunç anklaget for at sprede propaganda for PKK og kurdisk separatisme, men blev frifundet.

KILDE: Freemuse og Jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer