Det sociale netværk Facebook forbyder dets brugere at poste kort over Kurdistan og indhold relateret til Tyrkiets stifter Atatürk og PKK-lederen Abdullah Öcalan. Kurdere raser.

En tidligere ansat i virksomheden oDesk, der bruges til at bortfiltrere stødende indhold på Facebook, har lækket Facebooks hemmelige regelsæt. Her fremgår det, at den populære sociale netværksside bortcensurer angreb på grundlæggeren af ​​Tyrkiet, Kemal Atatürk, kort over Kurdistan og afbrænding af tyrkiske flag.

Overtræder man dette, vil ens profil blive slettet. Facebooks hemmelige regelsæt har skabt stor vrede blandt mange kurdere. En af dem er Sian Kader, der studerer HA Jura på Syddansk Universitet i Odense.

”Det kommer virkelig bag på mig, at en internetgigant som Facebook kan lade sig styre af Tyrkiet, et land som gang på gang har overtrådt menneskerettighederne. Hvad jeg ikke forstår, er hvordan Facebook kan gå med til tyrkernes umenneskelige syn på kurderne. Jeg kunne ikke være mere skuffet, da jeg betragtede Facebook som et neutral side der gav plads til enhver minoritet og ikke diskriminerede nogen.”

Medarbejderne ved hjemmesiden Alliance for Kurdish Rights har klaget til Facebook og opfordrer dets tilhængere til at gøre det samme.

”Atatürk er ansvarlig for den etniske udrensning, racistiske mishandlinger og statssanktionerede diskrimination mod det kurdiske folk. Det var på grund af Atatürks nationalisme, at…de kurdiske opstande blev slået ned … førte til den brutale massakre på tusinder af kurdiske folk, hvor børn, kvinder og mænd blev dræbt i flæng.”

Læs mere:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2104424/Facebooks-bizarre-secretive-graphic-content-policy-revealed-leaked-document.html?ito=feeds-newsxml

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer