Den afviste kurdiske asylsøger Annas Abdullah, blev mandag den 17. januar anholdt af politiet efter afhøring.

Af Hisar Sindi

Annas Abdullah som oprindeligt er kurder fra Syrien, sidder nu i Ellevækfængslet – Center Sandholms lukkede afdeling, hvor han risikerer tvangsudvisning. Zana Abbas fra det Demokratiske Unionspartis danske afdeling (Partiya Yekîtiya Demokrat, PYD-Danmark), ser meget optimistisk på sagen, da der er dokumentation for, at en udvisning kan bevirke fængsling og tortur.

Annas Abdullah lever til daglig på et asylcenter i center Kongelunden, med sin kone og 5-årige søn som desuden lider af en kronisk sygdom.

På trods af at Annas Abdullah før har været indkaldt til afhøringer med dansk politi, har det ikke været muligt at tvangsudvise ham, da de syriske myndigheder ikke har formået at identificere ham. Når dette er tilfældet, afviser myndighederne ham, hvilket medfører at Syrien vil sende Annas Abdullah tilbage til Danmark. Netop derfor kan en tvangsudvisning forhindres.

– Hvis Annas Abdullah tvangsudvises til Syrien, vil han blive fængslet og helt sikkert udsættes for tortur, fortæller Zana Abbas til Modkraft.

Siden Annas Abdullah blev anholdt, har hverken hans kone eller Zana Abbas hørt fra ham. I øjeblikket hjælper de kurdiske asylkredse, samt organisationen Asylret med at finde en advokat til familien.

Menneskerettighedsorgsanitionen Amnesty International melder sædvanligvis om hård behandling af kurdere i Syrien. I årsrapporten fra 2010 skrev Amnesty følgende:

“Det kurdiske mindretal udsættes stadig for forskelsbehandling, og tusindvis af syriske kurdere er statsløse. Regeringen tåler ikke uenighed. Kritikere, menneskerettighedsforkæmpere, angiveligt modstandere af regeringen og andre blev anholdt, ofte i længere perioder, og nogle blev dømt til fængselsstraffe efter uretfærdige retssager. Tortur og anden mishandling er udbredt og bliver begået ustraffet.”

Kilde: Modkraft.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer