PYD forhindrer andre partier eller mennesker fra syrisk Kurdistan i at hjælpe ezidi-flygtninge, fordi de ønsker, at al hjælp skal gå igennem PYD selv.

En række Shingal-flygtninge, der har måttet forlade deres hjem og flygte til syrisk Kurdistan pga. Den Islamiske stat i Irak og Syrien (ISIS) er blevet tvunget af det Demokratiske Enhedsparti (PYD) til at blive militante og slutte sig til dets væbnede gren, Folkets Beskyttelsesenheder (YPG). Det skriver Basnews.com.

Øjenvidner fra syrisk Kurdistan fortæller nyhedsmediet, at PYD hindrer alle andre kurdiske partier i Syrisk Kurdistan, især dem der er medlemmer af det Kurdiske Nationale Råd, i at hjælpe ezidi-flygtninge fra Shingal med den begrundelse, at ”de ikke har nogen officiel tilladelse fra de tre kantoner i syrisk Kurdistan”.

“Så snart ezidi-flygtninge fra Shingal bjerget ankommer til Syrien, forsøger YPG og PYD at tiltrække dem og vise dem oprigtighed for at få indflydelse på dem samt forsøger at hindre dem i at vende tilbage til Kurdistan-regionen,” siger et øjenvidne til BasNews.

En af de ezidier, der netop er vendt tilbage fra syrisk Kurdistan til Kurdistan-regionen fortalte følgende til BasNews: “I lejren var vi så glade for, at vi blev hjulpet af YPG/PYD, men ingen almindelige mennesker eller andre medlemmer af partier kom ind i lejren. Det var kun PYD og YPG medlemmer. Senere fandt vi ud af, at de forhindrer andre partier eller mennesker fra syrisk Kurdistan i at hjælpe ezidi-flygtninge, fordi de ønsker, at al hjælp skal gå igennem PYD og YPG-medlemmer,” siger flygtningen.

Læs mere BASNEWS.com

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer