Fokus-A Odense viser anti-ezidi film. “At vise sådan en film på så følsomt et tidspunkt, svarer til at hjælpe IS,” siger ezidi-musiker Elî Şingalî.

Arkivfoto: Demonstration 8.8.2014 foran Christiansborg

FOKUS-A (Forbundet for kurdiske studerende og akademikere) Odense inviterer den 19. februar til den første Odense Kurdish Film Day.

Ezidier i Danmark raser over, at den ene af de to film er Reşeba. Filmen viser en ezidi skyde sin datter, som er undsluppet Islamisk Stats (IS) fangenskab.

frigivne kvinder”Vi er alle imod denne filmvisning,” siger musikeren Elî Şingalî. “At vise sådan en film på så følsomt et tidspunkt, svarer til at hjælpe IS,” tilføjer han.

Han henviser til, at 3691 ezidier stadig er fanget af IS, heriblandt 1881 kvinder og piger, ifølge det irakisk-kurdiske Kontoret for De Kidnappedes Affærer.

Det sidste falder også bygningsingeniør Meraz Mourad fra Aalborg for brystet.

”Det er som om, at nogen prøver at sætte ezidier i dårligt lys på et kritisk tidspunkt, hvor over 3000 ezidier stadig er fanget.”

Skolelærer Gulla Khalaf fra Odense frygter, at Fokus-A’s filmvisning vil bidrage til at stigmatisere de 200-300 ezidier i Odense.

”Folk i Odense vil få flere fordomme om os, som nogen uvidende mennesker, der bare går rundt og slår deres piger ihjel,” siger Gulla.

Kamal Khalaf bor også i Odense og har familie i Shingal, hvor IS begik folkemord mod ezidierne.

”Filmen er negativ mod ezidi-samfundet og vil blot udbrede fordommene yderligere.”

ELI SINGALI

“At vise sådan en film på så følsomt et tidspunkt, svarer til at hjælpe IS,” siger ezidi-musiker Elî Şingalî.

Den 28-årige ezidi-mand Rayan Sliman bor i København, men stammer fra byen Bashiqa, der for nyligt er blevet befriet efter to års IS-kontrol. Også han fordømmer Fokus-A’s visning af Reşeba.

”Vi dræber ikke vores døtre, så det er forkert af dem at vise sådan en film.”

Jiyan.dk har kontaktet Fokus-A Odense for at få en kommentar (se her). De har dog ikke svaret. Vi vil bringe deres svar, når det foreligger.

[polldaddy poll=9650513]
Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer