Over 6200 mennesker er blevet kidnappet af tyrkisk-støttede militante på to år.

Tre ezidi-kvinder er blevet kidnappet på det seneste i Efrîn i syrisk Kurdistan.

”Intet kan retfærdiggøre, at de tilbageholder min søster,” siger Hassan Dali Hassan til tv-stationen Rûdaw. Hans 21-årige søster Areen Dali Hassan blev kidnappet af al-Hamzat-gruppen den 27. februar.

”Den gruppe, der har kidnappet hende, kræver løsepenge for hende. Det er et beløb, som vi ikke har råd til at betale,” tilføjer han.

En anden bevæbnet gruppe har kidnappet den 20-årige Ghazala Battal 20 den 5. marts. Der er rygter om, at hun er tilbageholdt i byen Jandaris tæt på.

Hendes mor, Kuli Hassan, blev kidnappet den 9. marts.

Pres på ezidier vokset under tyrkisk kontrol

Tyrkiet og tyrkisk-støttede væbnede grupper indtog Efrîn i efteråret 2018. Inden da boede der op til 35.000 ezidier i byen. Nu menes det tal at være reduceret til 5000, da mange er flygtet.

Det amerikanske udenrigsministerium skriver i en rapport fra 2018 om religiøs frihed, at den tyrkiske hær og tyrkiskstøttede syriske rebeller fordrev 167.000 mennesker, heriblandt kurdere, ezidier og kristne fra Afrin. Der er meldinger om, at de syriske rebeller har tvangskonverteret ezidier til islam. Endvidere har plakater i byen opfordret kvinder til at bære det islamiske tørklæde.

Menneskerettighedsorganisation i Efrîn skrev for nogle uger siden, at over 6200 mennesker er blevet kidnappet af tyrkisk-støttede militante på to år. Over 3400 kidnappede er stadig savnede. 61 kvinder er blevet voldtaget.

Før udgjorde kurderne majoriteten i provinsen. Nu udgør de kun 18% af befolkningen i Efrîn. De arabiske og turkmenske bosættere, som Tyrkiet har flyttet ind i provinsen, udgør nu cirka 80% af befolkningen.

I november 2019 anklagede menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch (HRW) tyrkiskstøttede grupper for “summarisk at henrette” kurdere i det nordlige Syrien.

Netmediet al-Monitor skrev kort inden nytår, at Tyrkiet vil ”disciplinere dets stedfortrædere” i Syrien. Tyrkiet skulle ifølge mediet have udstedt en adfærdskodeks for de tyrkiskstøttede syriske grupper med titlen ”Kriger, ikke morder”, som nævner internationale konventioner for krigsførelse.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer