Han hjalp kvinder, der slap ud af IS’ sexslaveri, til en bedre tilværelse i Tyskland. Nu bliver ezidi-aktivisten Dr. Mirza Dinnayi belønnet for sin indsats.

Af Deniz Serinci

I går fik ezidi-aktivisten Mirza Dinnayi den prestigefyldte Aurora-pris for Awakening Humanity. Det skete i Armeniens hovedstad Yerevan Dinnayi er medstifter og direktør for den tyskbaserede humanitære organisation Iraq Air Bridge, som samler dokumentation om IS- gerninger mod ezidier.

Prisen blev tildelt på vegne af overlevende fra det armenske folkemord i 1915. Dinnayi “afspejler et personligt engagement og et brændende ønske om at redde liv,” ifølge Vartan Gregorian, medstifter af Aurora-prisen og medlem af udvælgelsesudvalget.

Ezidi-aktivisten stammer fra Shingal, men flygtede til Tyskland i 1994. Han har tidligere arbejdet som rådgiver for den irakiske tidligere præsident Jalal Talabani. Den 3. august 2014 indtog Islamisk Stat (IS) Shingal og dræbte eller kidnappede anslået 9000 ezidier. De kidnappede kvinder blev solgt som sexslaver.

Da de slap ud af IS’ fangenskab, kom 1100 ezidier med Dinnayis hjælp til Tyskland med det formål at blive medicin- og psykologbehandlet. En af dem, der med Dinnayis hjælp kom til Tyskland, er Sakharov-vinderen Lamia Bashar.

Se video fra prisuddelingen

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer