Europa-Parlamentet opfordrer til “øjeblikkelig og ubetinget at løslade Selahattin Demirtaş, der har været fængslet i over fire år af tyrkiske myndigheder på grund af ubegrundede anklager og på trods af to beslutninger fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol om, at han skulle løslades.”

Europa-Parlamentet kræver den tidligere leder af Folkenes Demokratiske Parti (HDP), Selahattin Demirtaş løsladt.

De “opfordrer til øjeblikkelig og ubetinget at løslade Selahattin Demirtaş, der har været fængslet i over fire år af tyrkiske myndigheder på grund af ubegrundede anklager og på trods af to beslutninger fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol om, at han skulle løslades.”

Medlemmerne af parlamentet kræver også, at “alle politisk motiverede anklager mod Demirtaş og kolleger fra oppositionspartiet HDP droppes”.

Demirtas var leder af HDP, da det ved valget den 7. juni 2015 formåede at komme over den tyrkiske spærregrænse på 10% og dermed blive repræsenteret i det tyrkiske parlament. Året efter blev Demirtaş og mange andre HDP-parlamentarikere så anholdt for “støtte til PKK”, Kurdistans Arbejderparti, der betragtes som en terrororganisation af Tyrkiet og EU.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan afviste i sidste måned at løslade den kurdiske politiker.

“Denne mand,” sagde Erdogan med hentydning til Demirtaş. “…er ikke blevet fængslet på grund af hans politiske udtalelser, men fordi han ikke lagde afstand til terror. Han er morderen bag 53 af vores børns død i Diyarbakır. Det er ham, der fik mine kurdiske brødre ud på gaden og var skyld i deres død.”

Erdogan henviser til oktober 2014, hvor Demirtaş opfordrede folk til at demonstrere til fordel for den syrisk-kurdiske by Kobanî, der var ved at blive løbet over ende af Islamisk Stat (IS).

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer