På 25-årsdagen for giftgasangrebet i Halabja, vil Europa-Parlamentet være vært for et seminar og en udstilling om det kurdiske folkemord for at mindes de kemiske angreb og Anfal kampagnen.

Tirsdag den 26. marts vil der blive afholdt et særligt seminar i Europa-Parlamentet (EP), der vil fokusere på den kurdiske folkedrab, der fandt sted under Saddam Husseins regime.

Den britiske medlem af Europa-Parlamentet (MEP), Struan Stevenson fortæller Ararat News (ANP), at hans delegation vil være vært for et særligt møde med deltagelse af EU-Parlamentet, hvor de vil mødes om Anfal med ministre og embedsmænd fra Kurdistans Regionale Regering (KRG).

“Jeg tror, at 25-årsdagen for Anfal er vigtigt at debattere for Europa-Parlamentet, gennem en udstilling af fotografier, fordi det var en væmmelig historie, det var et folkedrab, som ikke må glemmes, og aldrig gentages,” understreger Stevenson.

Europa-Parlamentet vil også vært for en tre-dages udstilling om det kurdiske folkemord, som vil blive åbnet tirsdag den 26. marts.

Under Anfal blev kurdiske områder ødelagt, giftgasset og tortur og seksuelle overgreb var udbredt. Fanger blev anbragt i Mujamma’at, irakiske koncentrationslejre, hvor de ofte omkom af sult og udmattelse.

182.000 kurdere “forsvandt”. Fire ud af fem landsbyer blev ødelagt og to-tredje dele af Irakisk Kurdistan blev affolket for kurdere.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer