Selahattin Demirtaş: “Peshmerga’er og guerillaer, der modigt kæmper mod IS, får ikke den støtte fra verden, som de fortjener.”

Kurderne i Mellemøsten bør i højere grad støttes af det internationale samfund i krigen mod Islamisk Stat (IS). Det siger medformand for Folkenes Demokratiske Parti (HDP), Selahattin Demirtaş, til Rudaw.

“Kurderne i Vestkurdistan og Sydkurdistan bør støttes mere. Peshmerga’er og guerillaer, der modigt kæmper mod IS, får ikke den støtte fra verden, som de fortjener,” mener Demirtaş. “De bør få mere diplomatisk, militær og humanitær støtte.”

Demirtaş’ udtalelser kom under hans besøg i Europa, først hos EU-parlamentet i Bruxelles, siden i Tyskland. Om møderne i Bruxelles siger HDP-medformanden:

“Vi har diskuteret situationen for det tyrkiske demokrati og den kurdiske sag i Tyrkiet, og udviklingen i Irak, Syrien og irakisk Kurdistan.”

Demirtaş vil have Tyskland og EU til at italesætte Tyrkiets krænkelser mod kurderne, og opfordrer dem til at tage mere initiativ til fredsprocessen.

“Overgrebene mod kurderne i Tyrkiet har nået et niveau, hvor vi kan tale om en humanitær forbrydelse. Kurdiske byer bliver ødelagt, kurdiske parlamentsmedlemmers immunitet bliver ophævet og de bliver anholdt,” siger Demirtaş. “Der er desuden et et stort pres på kurdiske medier i Tyrkiet.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer