”Vores formål er at ødelægge den terrorkorridor, som man forsøger at skabe syd for vores grænse,” skriver Erdogan.

I dag indledte Tyrkiet den militære offensiv i de kurdiske områder i Syrien. Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan skriver på Twitter, at formålet med offensiven er følgende:

”Vores formål er at ødelægge den terrorkorridor, som man forsøger at skabe syd for vores grænse og at bringe fred til regionen.”

Den amerikanske præsident Donald Trump kritiserer den tyrkiske offensiv i Syrien og kalder det “en dårlig idé”, som ikke støttes af USA.

“De Forenede Stater støtter ikke angrebet og har fastslået overfor Tyrkiet, at offensiven er en dårlig idé,” siger Trump i en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus.

Siden sommer 2012 har kurderne haft selvstyre i Nordøstsyriens Autonome Administration, også kendt som ”Rojava” eller syrisk Kurdistan. Tyrkiet har længe betragtet selvstyret som en trussel.

Jordi Tejel, professor fra det schweiziske Université de Neuchâtel og ekspert i de syriske kurdere, forklarer den tyrkiske position med, at YPG og dets politiske parti Demokratisk Enhedsparti, PYD ”er søsterorganisation til PKK”, tyrkernes ærkefjende.

PKKs væbnede kamp i Tyrkiet har dræbt 40.000 mennesker siden 1984. PKK står på EU’s terrorliste.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer