Erdogan: “Lige nu er det tyrkiske flag blevet hejst der sammen med FSA-flag.”

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan siger, at “Efrîn’s bycenter siden kl 08.30 i morges kontrolleres fuldstændigt af medlemmer af Den Frie Syriske Hær (FSA) med støtte fra De Tyrkiske Væbnede Styrker (TSK). Lige nu er det tyrkiske flag blevet hejst der sammen med FSA-flag.”

Det skete i dag på Efrîn-operationens 58. dag.

Syriens Demokratiske Styrker (SDF), hvor det kurdiske Folkets Forsvarsstyrker (YPG) udgør cirka 80%, har meddelt, at de indstiller kampen mod Islamisk Stats (IS) rester i Deir Zor i Østsyrien, på grund af kampene i Efrîn.

Samtidig har medlemmer af FSA ødelagt den populære Kawa-statue i Efrîn. Kawa er en mytologisk helt fra kurdernes epos om Newroz, det kurdiske nytår.

Tyrkiet iværksatte i januar ”Operation Olivengren” i Efrîn i syrisk Kurdistan med det erklærede formål at sætte en stopper for en ”terrorkorridor” på grænsen. Kampene mellem den tyrkiske hær, tyrkiskstøttede syriske rebeller versus YPG/SDF fortsætter.

YPG anses for at være den syriske gren af det tyrkisk-kurdiske Kurdistans Arbejderparti (PKK). Tyrkiet har ligget i krig med PKK siden 1984.

YPG og SDF (hvor YPG udgør 80%) siger, at de er uafhængige af PKK.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer