Den danske regering vil nu lukke et “hul i lovgivningen” efter terrordommen mod Roj-TV i Københavns Byret i går, så en terrordom fremover automatisk medfører fratagelse af senderet.

Roj-TV fik sammenlagt 5,2 mio. kr. i bøde for at have ”fremmet terror” og lave propaganda for PKK, men kan fortsætte, da retten samtidig ikke har bemyndigelse til at lukke tv-stationen.

Justitsminister Morten Bødskov (S) og kulturminister Uffe Elbæk (R) skriver i en pressemeddelelse:

”Sammen vil vi..nu i Justitsministeriet og Kulturministeriet sikre, at lovgivningen på tilstrækkelig vis giver adgang til at skride ind over for radio- og tv-stationer, som opfordrer til terrorisme.”

Ideen møder begejstring hos Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus.

”Vi kan altså ikke have en situation, hvor at man på den side kan blive dømt for at udsprede terrorvirksomhed, men på den anden side ikke kan lukke kanalen,” siger Marinus til Radioavisen i dag torsdag.

Omvendt ser Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper ikke nogen grund til stramninger i forhold til i dag, hvor det er Radio- og tv-nævnet, som vurderer om Roj-TV må sende eller ej.

”Det er jo i dag ikke sådan, at vi ikke har mulighed for at inddrage en sendetilladelse. Vi skal huske på, at Radio- og tv-nævnet tre gange har afvist at inddrage sendetilladelsen, og de har altså været inde at se på langt bredere udsnit af den sendeflade, der er på Roj TV, end byretten har i den konkrete sag,” siger Skipper til Radioavisen.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer