Roj-TVs satellitudbyder Eutelsat har valgt at droppe den kurdiske tv-station. Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper drager nu justitsminister Morten Bødskov ind i sagen.

Foto: MARK KNUDSEN/MONSUN

Retsordfører Pernille Skipper fra Enhedslisten viser forståelse for, at Eutelsat vælger at afbryde signalet til Roj-TV:

– At tv-signalet er afbrudt, selvom dommen ikke er endelig, siger rigtig meget om den danske terrorlovgivning. Jeg kan sagtens forstå, at Eutelsat er bange for at komme til at blive pådraget ansvar. Terrorlovgivningen er jo så uklar, at man ikke kan vide sig sikker som medie eller distributør.

Derfor bør justitsministeren Morten Bødskov efter Skippers mening gribe ind.

– Dommen over ROJ TV og nu denne lukning af sendesignalet vidner om en terrorlovgivning, som griber meget kraftigt ind i vores ytrings- og informationsfrihed, og jeg har meget svært ved at forstå, hvorfor Justitsministeren er fuldstændig tavs i forsvaret for de grundlæggende frihedsrettigheder.

Roj-TV fik ved Københavns Byret en bøde på 5,2 mio. kroner for at overtræde terrorlovgivningen ved at støtte PKK, ifølge dommeren. Roj-TV har anket dommen.

Derfor har Eutelsat besluttet sig for, at Roj-TV skal miste sendesignalet.

”Eutelsat har besluttet at fjerne ROJ TV fra vores satellitter for at undgå at pådrage sig strafansvar som medskyldig i terroraktiviteter,” oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer