Officielt døde kurdiske Yusuf Farhan Qasim af en landmine. Men vidner fortæller noget andet.

Af Hisar Sindi

Den kurdiske organisation for menneskerettigheder og borgerlige frihedsrettigheder i Syrien – DAD beretter, at familien til den kurdiske værnepligtige, Yusuf Farhan Qasim, modtog hans krop for nyligt fra et hospital.

22-årige Yusuf Farhan Qasim tjente på en militær enhed (luftforsvar) ved den syriske hær i regionen Rancaus, ved hovedstaden Damaskus.

Officielt melder historien fra de militære myndigheder, at Yusuf Farhan Qasim blev dræbt af en landmine. Men vidner fortæller nu noget andet om omstændighederne omkring hans død.

Disse historier er uforenelige med den officielle version af hændelsen. Det blev bemærket, at hans krop havde et stort hul i taljen og bækken i venstre side, men dog var hans fødder uskadt og selv militær støvlerne han var iført, var ubeskadiget. Dagene før han døde, havde hans familie haft kontakt med ham. Her fortalte Yusuf, at han blev dårlig behandlet og chikaneret af sine officerer.

Den kurdiske organisation for menneskerettigheder og borgerlige frihedsrettigheder i Syrien – DAD rapporterede senere, at hans krop ikke var ledsaget af nogen officiel militær delegation, som er sædvanlig praksis, når en soldat dør i løbet af sin militærtjeneste. Normalt ville en formel ceremoni finde sted.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer