Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, indkalder udenrigsminister Kristian Jensen i samråd i sagen om den danske journalist Nagieb Khaja, der fortæller, at han er blevet angrebet af tyrkisk politi.

Foto: Nagieb Khajas fb

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kræver at udenrigsministeren kommer på banen i sagen om den danske journalist, Nagieb Khaja, der har lagt et billede ud på Facebook, hvori han skriver, at tyrkisk grænsepoliti har angrebet ham.

Men henvisning til flygtningeaftalen mellem EU og Danmark, udtaler Nikolaj Villumsen:

“I søndags gav regeringen 378 mio. kr. til den tyrkiske regering og nu tæver tyrkiske myndigheder en dansk journalist på grænsen til Syrien. Det er jo helt absurd og angrebet bør klart fordømmes af udenrigsministeren.”

Khaja skriver på Facebook, at episoden fandt sted på den tyrkisk-syriske grænse. Her blev den dansk-afghanske journalist opdaget af tre tyrkiske grænsevagter i et køretøj, “som skød varselsskud op i luften”.

“Jeg rakte mine hænder i vejret og gik stille og roligt hen i mod dem, mens jeg gentagne gange råbte, at jeg var journalist på flere forskellige sprog,” skriver Khaja.

“Da den ene betjent nåede hen til mig overdængede han mig med knytnæveslag….Da den aggressive betjent trak sig væk fra mig, tog jeg mit pressekort frem og viste det frem for at bekræfte min historie. Reaktionen fra to af betjentene var endnu mere vold.”

En chokeret Villumsen vil have Danmark til at lægge pres på Tyrkiet.

“Regeringen bør ikke se igennem fingre med overgreb på danske journalister…Det er på tide at der ligges pres på den tyrkiske regering for at stoppe undertrykkelsen af pressefriheden.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer