Tyrkisk-støttede syriske militante bandt reb om benet på kurder og slæbte ham efter bil.

Af Deniz Berxwedan Serinci

Der er dukket en video op på de sociale medier, der viser militante fra den syriske rebelgruppe Den Levantiske Front (Jabhat al-Shamiyah), som binder en kurder fast til et køretøj med reb og derefter trækker manden gennem gaden i Efrîn.

Manden, der er bundet fast til køretøjet, er ifølge den kurdisk tv-station Rûdaw en kurder fra byen al-Bab ved navn Mustafa.

I videoen medvirker flere syriske oprørere, heriblandt Abu Jana og Abu Walid.

Efrîn har siden marts 2018 været kontrolleret af Tyrkiet og tyrkiskstøttede syriske grupper. I august 2018 skrev menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, at de tyrkiske styrker giver de syriske væbnede grupper ”frit lejde til at begå alvorlige menneskerettighedsovertrædelser mod civile” i byen. I november anklagede menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch (HRW) tyrkiskstøttede grupper for “summarisk at henrette” kurdere i det nordlige Syrien.

Netmediet al-Monitor skrev kort inden nytår, at Tyrkiet vil ”disciplinere dets stedfortrædere” i Syrien. Tyrkiet har udstedt en adfærdskodeks for de tyrkiskstøttede syriske grupper med titlen ”Kriger, ikke morder”, som nævner internationale konventioner for krigsførelse.

Se video af episoden her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer