“Indrejse i Syrien vil ofte ske ved, at et medlem af Islamisk Stat møder de rejsende på et tyrkisk hotel. IS har sikre huse i Tyrkiet.”

Mohammed Fateh fik tre års fængsel ved retten i Glostrup den 26. juni 2018 for at have støttet Islamisk Stat, IS. Den unge mand hævdede, at han tog til Tyrkiet med henblik på ferie.

Den forklaring købte retten i Glostrup ikke og dømte ham i stedet for at ville støtte IS.

I retten kom det frem, at “indrejse i Syrien vil ofte ske ved, at et medlem af Islamisk Stat møder de rejsende på et tyrkisk hotel. IS har sikre huse i Tyrkiet.” (domsbog, rettens nr. 15-4313/2018).

Mohammed Fateh mistede også sit danske statsborgerskab og bliver udvist. Han har nu kun pas i Marokko, som han stammer fra. Den unge mand er født i Danmark.

Han er søn af den kendte imam Abu Hamza, der prædikede i Grimhøjmoskeen i Aarhus. 26 ud af Østjyllands 36 Syrienskrigere har haft deres gang i den moské, ifølge Østjyllands Politi. I 2014 kom Abu Hamza på den amerikanske terrorliste for sine forbindelser til Al Qaida.

Tyrkiet afviser at have støttet IS

Den tyrkiske regering afviser, at den skulle have støttet IS. Regeringen har fordømt IS og andre islamistiske grupper. Men uofficielt er det velkendt, at tyrkiske grænsevagter fra 2012 og flere år frem så igennem fingre med, at islamister – heriblandt fra IS – krydsede Tyrkiets grænse til Syrien.

Den tyrkiske ambassade har tidligere afvist anklagerne. I 2016 skrev ambassaden:

“Spekulationer og påstande om, at Tyrkiet ikke gør nok for at forhindre strømmen af fremmede terrorister er ikke kun falske, men også absurde. Udover at kæmpe mod Daesh (IS, red.), træffes alle nødvendige foranstaltninger for at forhindre tredjelandsstatsborgere i at rejse til konfliktzonen i Syrien og Irak.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer