I disse dage præsenteres Diyarbekir ved EMITT (EAST MEDITERRANEAN TOURISM & TRAVEL EXHIBITION) Istanbul.

Udstillingen finder sted fra 24. – 27. januar 2013, og gæster flere turistmål i Middelhavsområdet. Specielt for Diyarbekir-standen udstilles kobber-håndværk, morgenmadsbuffeter, desserter og moskeer, som bl.a. huser multikulturen i området.

Hvis man spørger en tilfældig person om hvad der er populært i Diyarbekir får man med høj sandsynlighed svaret vandmelon. Men hvorfor nævnes kun vandmelon og ikke andre specialiteter for Diyarbekir? Osman Baydemir, borgmester i Diyerbakir udtalte tidligere i dag, at Diyarbekir er byen som rummer så mange historier, kulturer og civilisationer på samme tid, men at byen desværre ikke får de rigtige økonomiske inputs for at skabe en turistattraktion. 

De mærkværdige arkitekturer i Diyarbekir er bl.a. moskeerne, som alle har en vigtig historie med sig. Diyarbekir Muren er ligesådan en vigtig del af Diyarbekir. Muren som er i stand til at bevare og beskytte folkeslagene og religionerne i området. Muren som er blevet indgraveret i folkets hjerter og muren, som omvendt er blevet udsmykket med befolkningens forskelligheder. De fire porte som Diyarbekir Muren har, menes bl.a. at symbolisere de fire verdenshjørner nord, syd, øst og vest. Osman Baydemirs fortolkning af portene: ”Diyarbekir har været hjemsted for mange civilisationer, alle har været velkomne, alle har fået lov til at sætte sit præg på byen.”. Endvidere udtaler Baydemir ”At det netop er dette fællesskab som er rigdommen i Diyarbekir”. 

Desværre står Diyarbekir Muren for forfald. Restaurationerne halter og befolkningen frygter at en så sand og så vigtig historie går tabt. For at sætte fokus på Diyarbekir Muren, som samtidig er på vej til at blive optaget i UNESCOs verdensarvsliste, er der blevet sat en underskriftindsamling i gang, som skal være med til at sikre et fortsat fokus på Diyarbekir Murens historie. Hvis du også ønsker at bevare Diyarbekir Muren så være med til at give din underskrift og være med til at give året 2013, Diyarbekir Murens navn. 

Underskriftindsamlingen kan findes på følgende link:http://diyarbakirsur.com/

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer