Normalt forbinder vi skoler og gymnasier med faste rammer, der skal overholdes af eleverne og de studerende. Men et sted i København findes en uddannelsesinstitution, der gør op med dette billede.

På en sidegade til Nørrebrogade befinder der, og gemmer sig et ukendt gymnasium på Møllegade.

Et skilt hænger over indgangen med påskriften ”Det frie gymnasium” ved siden af det adskilte og udskillende Mælkebøtteblomst-logo.

Det er ikke tilfældigt at, mælkebøtteblomsten kendetegner Det frie gymnasium, fordi gymnasiet udkiller sig fra andre gymnasier som mælkebøtteblomsten er ukrudt, ved at være et privat gymnasium, med skoledemokrati.

Graffitien er malet over skolens facade med tags og tegninger, og kantinen, der før rummede et Che Guvera maleri, er pyntet med et graffiti jungletema.

Der er nemlig fri leg med graffiti på væggene og murene, og hver elev må sætte sit præg på skolen.

Skolen er baseret, og ligger til grunde for demokratiet, nærmere skoledemokrati, og samarbejder med andre demokratiske skoler via de forskellige skoleudvalg.

Skolen vedtager konklusioner og afstemninger omkring skolens udvikling ved et demokratisk skolemøde hver torsdag efter frokost. Karakterer er der ingen af, udover eksaminerne og i undervisningen lægges der vægt på gruppearbejde.

En væsentlig værdi omhandler samtale, kommunikation og båndbygning, mellem lærerne og eleven, der læres i at stå på egne ben, i tilsidesættelse af forældrene.

Det frie gymnasium tilbyder primært kreative og sproglige studieretninger.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer