Interview med Firat Duvarci, som læser økonomi (cand. polit) på Københavns Universitet.

Hvorfor har du valgt dette studie?

Valget stod imellem økonomi og jura. Og da vi allerede havde en jurist i familien, og endvidere da jeg har flair for tal, faldt valget på cand. polit.

Hvad er udfordringerne og hvad kræver det af den enkelte elev?
Det er lidt ligesom et fuldtidsjob; det vil sige, at du i hvert fald skal dukke op på skolen omkring 30 timer om ugen. Udover det skal man være forberedt på at få en masse obligatoriske afleveringer fra uge til uge. Man kan også have tid til studiejob ved siden af, men et godt råd fra mig vil være, at man i værste fald venter til efter første semester, hvis ikke også andet semester.

Hvordan ser jobmulighederne ud?
Det er en meget bred uddannelse, og man kan stort set arbejde indenfor alt, hvad der har med økonomi at gøre. Derudover er der meget lav arbejdsløshed indenfor denne branche. Sidst jeg tjekkede, var den på omkring 3 %. Herunder skal der selvfølgelig også medberegnes, selvvalgt ledighed i form af et jobskifte, osv.

Inden du startede, har du muligvis hørt nogle ting/påstande om studiet. Passer påstandene?

Jeg fik at vide, at der ville være en masse timer, og en masse afleveringer. Og at jeg desuden gik ind til en af de sværeste uddannelser. Jeg tog lidt let på det i starten, men disse mennesker havde så sandelig ret.

Hvordan fungerer det sociale liv på skolen?

Nu da Københavns Universitet er et stort universitet, ser du desværre ikke alle eleverne, men som nogen måske ved, så ligger vi ude på det gamle kommunehospital, og der finder man både statskundskab, psykologi, mm. Og der holdes tit cafeaftener, hvor de indimellem overlapper hinanden, så man lærer nogle fra de andre studier at kende. 
Men ellers er der ikke de helt store arrangementer.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer