Interview med Kathrine Nielsen, som læser medicin på 2. semester på Københavns Universitet. 

Hvorfor har du valgt dette studie?

Jeg valgte studiet i sin tid, dels fordi jeg efter forskellige uddannelsesmesser fra gymnasietiden fandt faget spændende, men også fordi det åbner op for et hav af forskellige typer jobs. Man kan bl.a. arbejde indenfor forskning, på hospitaler og i lægepraksis.

Hvad er udfordringerne og hvad kræver det af den enkelte elev?

Omvæltningen fra gymnasiet, hvor der blev taget en del hånd om én, til universitetet hvor man arbejder selvstændigt, kan være en udfordring for nogle. Jeg holder dog utrolig meget af arbejdsmetoden og er glad for selv at kunne strukturere min hverdag. Men det er vigtigt at have selvdisciplin og sørge for at få læst i gennem hele semestret, fordi ellers kan man hurtigt komme håbløst bagud.

Læsebyrden er enorm stor og der er gennem hele studiet mere eller mindre tale om udenadslære, hvilket vil sige, at man ikke må medbringe lærebøgerne til eksaminerne. Det er en stor udfordring, men man bliver under eksamenslæsningen overrasket over, hvor meget viden man egentlig er i stand til at huske på

I forhold til studiejobs synes jeg ikke, at det fungerer med et job, hvor man 3 gange om ugen arbejder i en 3-4 timer. Jeg har personligt brug for mange aftener i løbet af ugen, hvor jeg kan læse.

FADL (Foreningen af Danske Lægestuderende) tilbyder dog sygeplejevikarkurser ved hvert semesterstart, som man kan færdiggøre på omkring 4-6 uger. Det giver én mulighed for at arbejde som sygeplejevikar på hospitaler. Kurserne er dog eftertragtet, og man kan ikke være sikker på at blive optaget på et kursus første gang, man ansøger. Når man endelig har gennemført kurset arbejder man til gengæld typisk på en vagt i omkring 8 timer til en god timeløn.

Jeg synes selv det virker mere overskueligt at skulle arbejde en enkel gang om ugen i 8 timer, end 3 gange om ugen i 3 timer.

Hvordan ser jobmulighederne ud?

Det er mit indtryk, at jobmulighederne er gode, men det varierer naturligvis med region og med speciale. Desuden går der mange år, før jeg skal ud i et reelt arbejde, og tingene kan sagtens nå at ændre sig.

Jeg er af den mening, at hvis man interesserer sig for et kommende studie, skal vurderingen af fremtidsmulighederne for jobs ikke være grunden til, at man vælger studiet fra. Hellere vælge et studie man er glad for, end et studie man ikke bryder sig om, fordi sådan et studie får man aldrig færdiggjort.

Inden du startede, har du muligvis hørt nogle ting/påstande om studiet. Passer påstandene?

Jeg har altid haft en opfattelse om, at alle videregående uddannelser havde store mængder læsestof, og at man skulle arbejde selvstændigt. Det fik jeg gang på gang af vide i gymnasiet. Medicin studiet er ingen undtagelse.

Men forskellen mellem gymnasiet og medicinstudiet for mit vedkommende er, at jeg interesserer mig for fagene. Det gjorde jeg ikke nødvendigvis med alle fag i gymnasiet. Min interesse for fagene betyder meget i forhold til at motivere mig selv til at læse, og netop derfor synes jeg, at det er vigtigt at vælge et studie, man synes er interessant.

Hvordan fungerer det sociale liv på skolen?


Studiemiljøet er ganske udmærket på Panum. Der er ved studiestart rusture, man kan deltage i, hvor man bliver rustet sammen med sit nye hold, som man skal følge gennem hele studiet. Jeg var personligt ikke med, da jeg var i gang med at supplere et fag, jeg manglede fra gymnasiet. En tutor (ældre studerende) følger og guider også holdet det første studieår. Det kan for nogen være en stor hjælp i forhold til at finde sig til rette.

Jeg ved, at der i studenterklubben også holdes fester, fredagsbar og lignende. Det er ikke noget, jeg har været den største tilhænger af, men for interesserede, så er muligheden der.

Noget jeg dog holder af er basisgrupperne på Panum. Det er organisationer med studerende, der har interesse indenfor alle mulige forskellige områder både i forhold til interesser i fritiden og interesser indenfor medicin f.eks. neurologi, idræt, anæstesi, pædiatri, sang m.m. De arrangerer forskellige spændende arrangementer.

Man kan også melde sig ind i alumneforeningen Kubulus, som også lavet nogle interessante arrangementer en gang i mellem.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer