Billeder af skovbranden har forarget folk på de sociale medier. Men provinsens myndigheder siger, at billederne på de sociale medier ikke har noget at gøre med Dêrsim.

En stor skovbrand hærger Dêrsim-provinsen (Tunceli) i Nordkurdistan (Tyrkiet). Det sker efter sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og militante i området.

Branden, der startede i distrikterne Pülümür, Hozat, Nazmiye og Ovacık for mere end en uge siden, har allerede ødelagt tusindvis af hektarer.

Billeder af skovbranden har forarget folk på de sociale medier. Men provinsens myndigheder siger, at billederne på de sociale medier ikke har noget at gøre med Dêrsim.

Myndighederne oplyser endvidere, at der har været store sammenstød i Hozat-Aliboğazı, Kutuderesi og Munzur dalen. Det hedder endvidere i meddelelsen fra myndighederne, at brandbekæmpelsesenheder nu forsøger at få bugt med ilden, men at det nogle steder er vanskeligt på grund af de igangværende militære operationer.

Tunceli provinsen, der oprindeligt hedder Dêrsim, har et flertal af alevi-kurdere som indbyggere. Det var også her, at en brutal massakre fandt sted i 1937-38. Den blev begået af staten og kostede titusinder livet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer