Selahattin Demirtaş får fængsel i fire år og otte måneder for at planlægge angreb i Tyrkiet.

En domstol i Tyrkiet har idømt Selahattin Demirtaş tidligere medleder af det prokurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP), fængsel i fire år og otte måneder for at sprede propaganda til fordel for Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står på EU’s terrorliste.

Den 45-årige Demirtas stod i spidsen for HDP, da det ved valget den 7. juni 2015 formåede at komme over den tyrkiske spærregrænse på 10% og dermed blive repræsenteret i det tyrkiske parlament.

Den 4. november 2016 blev Demirtaş og mange andre HDP-parlamentarikere så anholdt.

Tyrkiet anklager HDP for at støtte PKK, der står på Tyrkiets og EU’s terrorliste. Helt præcist er den kurdiske toppolitiker blevet beskyldt for at være medskyldig i 53 kurderes død i oktober 2014, under demonstrationer for den syrisk-kurdiske by Kobanê.

HDP afviser anklagen om at støtte PKK og kritiserer den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan for at forfølge politiske modstandere.

Demirtaş stillede op til præsidentvalget i Tyrkiet den 24. juni og fik 8,4 procent af stemmerne. Dermed blev han nummer tre efter præsident Recep Tayyip Erdogan og Muharrem Ince, der var kandidat for Det Republikanske Folkeparti (CHP).

Siden PKK startede den væbnede kamp mod Tyrkiet den 15. august 1984, er over 45.000 mennesker blevet dræbt.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer