Osman Baydemir: “Hvis der er mulighed for fred og forhandling, så er det forbudt at ty til krig. Men hvad skal man gøre, når de lukker alle veje?”

Foto: Deniz Serinci

Ved at fratage den parlamentariske immunitet fra kurdiske politikere fra Folkenes Demokratiske Parti (HDP), gør man det også umuligt for kurderne at kæmpe ad fredelig, parlamentarisk vej. Dermed skubber man dem til at kæmpe på voldelig vis.

Det mener den kurdiske politiker Osman Baydemir (HDP) som kommentar til, at det regerende Retfærdigheds- og Udviklingsparti (AKP) har foreslået et ophæve politikernes immunitet. Første del af processen med at ophæve immuniteterne blev vedtaget for to dage siden.

“Hvis der er mulighed for fred og forhandling, så er det forbudt at ty til krig. Men hvad skal man gøre, når de lukker alle veje?” spurgte Baydemir og tilføjede:

“De giver ikke kurderne andre muligheder end krig.”

Loven, der skal ophæve immuniteterne, ses af HDP som værende rettet direkte mod dem. Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan har flere gange advaret medlemmerne af HDP med retsforfølgelse, fordi partiet efter hans mening er en forlænget arm af det illegale Kurdistans Arbejderparti (PKK).

Især faldt det mange for brystet, at Tugba Hezer, parlamentariker fra HDP, deltog til mindehøjtid for Zinar Raperîn, kurdisk selvmordsbomber, der dræbte 28 personer i februar i Ankara.

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer