I sidste uge flyttede de kurdiske Peshmerga styrker ind i den vigtige olieby Kerkûk efter en offensiv fra den Islamiske Stat i Irak og Syrien (ISIS). Hvad synes almindelige danskere om kurderne i Irak efter ISIS’ offensiv?

Mads Feddersen, 26 år, statskundskabsstuderende:

”Kurderne fortjener anerkendelse for deres militære kamp mod terroristerne fra ISIS samt for deres evne til at skabe stabilitet og vækst i det nordlige Irak.”

Michelle Gram, 30 år, journalist:

”Kurderne har ofte været et undertrykt folk, og man kan nu blot se forskellen mellem en hær og et folk, der står sammen for det, de tror på og så et splittet resterende Irak, der ikke har tiltro til noget som helst”.

Jens Petersen, 33 år, projektleder:

“Jeg er meget imponeret over, hvordan kurderne har fået opbygget et fredeligt og velfungerende samfund i Irak – på trods af krig, uro og terror omkring. Det er et eksempel til efterfølgelse.”

Thomas Vilhelm, 50 år, redaktør,

”ISIS fremrykning synes at være bremset for en stund, hvilket er positivt for både Irak og hele regionens stabilitet. Kurderne fortjener absolut respekt for deres indsats i denne kamp.”

Kristian Larsen, 45 år, kriminalitetsforebygger:

“Kurderne bør have deres egen selvstændige stat. Vi i Danmark og Vesten bør anerkende dem mere, da de er de eneste, der bekæmper fanatisme i Mellemøsten.”

Heidi Legaard, 27 år, sælger:

“Kurderne har ret til at få deres land, ligesom alle andre. Det er sejt af dem at bekæmpe ISIS og terrorister.”

Mathias Bjørnlund, 47 år, forfatter og forsker:

”Kurderne fortjener støtte og anerkendelse fra omverdenen. Ingen er perfekte, heller ikke de kurdiske ledere i Irak, men når alternativerne i området lader til at være islamister, den irakiske centralmagt og Assad, så burde der ikke være nogen tvivl.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer