Er du ung og i tvivl om hvilken politisk fløj, du vil sætte kryds ved til næste valg, kan du evt. blande dig med mængden. Ifølge en undersøgelse af Gallup vil nemlig 53 % af danskere under 27 år stemme rødt.

Af Medya Özvan

I 1960 betød venstreorienteret en flok fra arbejderklassen. 1970’erne var symbolet på mobilitetens materialisme. 1980’erne bød på nykonservatisme og 1990’erne var starten på et ambivalent individ.

I dag går flere unge med den røde fane i hånden. Ifølge Johannes Andersen, lektor og samfundsforsker ved Institut for statskundskab ved Aalborg Universitet, skyldes det de unges forsøg på at gøre en forskel i mængden af andre røde faner, og skille sig mest ud.

Det handler mere om livsstil end politik, som Johannes også beskriver, hvilket kan fortolkes som negativt, da det ikke har samme betydning som i 1960’ernes politik. Der er en opdeling på kønnene, så drengene under 27 år kategoriseres som de mest aktive, og pigerne de mest venstreorienteret inden for politikkens grænser. Det globale netværk er også med til at stille spørgsmålstegn under internationale problemer, hvilket er et moderne perspektiv af menneskets politiske holdning, og de unge mener at den røde blok bedst kan tilfredsstille disse behov. Kort sagt: de unge mener, at den røde blok vil vinde.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer