Under en forespørgselsdebat i Folketinget talte de danske politikere om den tyrkiske retsforfølgelse af folkevalgte parlamentarikere i Tyrkiet.

Udenrigsminister Kristian Jensen (Venstre): ”Man kan have en bekymring for, at immunitetsophævelserne vil ramme skævt. Det vil især være parlamentsmedlemmer fra HDP, der bliver ramt. Antiterrorloven skal ikke misbruges til at lukke munden på alle, man er uenige med.”

Naser Khader (Konservative Folkeparti): ”Tyrkiet har selvfølgelig ret og pligt til at bekæmpe terror. Samtidig er Tyrkiets svar på de militante angreb ikke altid proportionalt. Tyrkiet opfører sig meget repressivt overfor det kurdiske mindretal.”

Michael Aastrup Jensen (Venstre): ”Vi bør udnytte muligheder gennem EU til at få Tyrkiet på rette vej igen. Immunitetsophævelserne truer de grundlæggende europæiske rettigheder. Det er et led i undertrykkelsen af oppositionen.”

Mette Bock (Liberal Alliance): ”Det er vigtigt, at vi bliver ved med at lægge pres på Tyrkiet.”

Claus Kvist Hansen (Dansk Folkeparti): ”Det er en bananrepublik værdigt. Dansk Folkeparti ser med skepsis på Tyrkiets præsident Erdogan.

Rasmus Nordqvist (Alternativet): ”Erdogan er ved at afmontere det tyrkiske demokrati – og det bør vi ikke stiltiende acceptere. Vi ser et mønster, hvor Erdogan systematisk og bevidst prøver at underminere og marginalisere kurdisk indflydelse på tyrkisk politik. Det er ikke en nyhed, men det sker med en hastighed, at det bør få alle lamper til at lyse.”

Jeppe Bruus (Socialdemokraterne): ”Det her er beklagelig og dybt bekymrende udvikling, som er foragt for folkevalgte, der har det mandat.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer