”Jeg er ligeglad med politikeres mening, jeg vil tage af sted igen. For jeg kan ikke bare sidde her og se stiltiende til, mens IS angriber mit folk og mit land,” siger dansk peshmerga.

Selv ikke risikoen for en årelang fængselsstraf vil afskrække os fra at kæmpe i Irak eller Syrien. Det siger flere danske kurdere, der tidligere har været af sted for at kæmpe mod Islamisk Stat, som reaktion på Venstres forslag om at kriminalisere rejser til såkaldte ’terrorzoner’.

»Jeg er ligeglad med politikeres mening, jeg vil tage af sted igen. For jeg kan ikke bare sidde her og se stiltiende til, mens IS angriber mit folk og mit land,« siger Sofi Cengi til Information.

»Vi kurdere kæmper for demokrati og for at forsvare vores land. Og vi kæmper på samme side som Vesten. Hvorfor skal vi straffes for det?« siger Alan Gredar…

Læs mere på INFORMATION

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer