13 ud af 15 danske kurdere, heriblandt politikere, akademikere, sportsfolk og musikere, finder mest Israel skyldig i den nuværende konflikt med palæstinenserne.

”Jeg køber ikke præmissen om, at målet er Hamas, da bomberne næsten kun koster uskyldige liv. Jeg støtter ikke Hamas, men Hamas er et produkt af Israels systematiske undertrykkelse af det palæstinensiske folk.” Soorat Jamshidi, samfundsvidenskab i København, fra Kermanshah i iransk Kurdistan.

”Siden efter Anden Verdenskrig har Israel erobret mere og mere af Palæstinas jord og har udført – og udfører i dag i Gaza – massakrer på palæstinensiske børn, kvinder osv.” Jiar Ali, bokser i København, fra Zaxo, irakisk Kurdistan

”Palæstina-konflikten repræsenterer en uretfærdighed, hvor et folks uheldige skæbne går hen og bliver et andet folks tragedie. At Holocaust fandt sted, som også skal fordømmes, har ført til, at palæstinenserne som kompensation har fået frarøvet deres land og betalt den største pris for Vestens samvittighedsbrøler.” Hilal Dogan, psykolog i København, fra Konya, Tyrkiet.

”I 60 år har palæstinenserne lidt under Israels bombninger, undertrykkelse og ulovlige besættelse. Hvis Israel ønsker fred, hvorfor bygger de så flere bosættelser?” Randi Saidiankosmetolog i Brøndby, fra Urmiye i iransk Kurdistan.

”Israel har ret til at forsvare sig selv mod Hamas’ raketter. Palæstinenserne bør føre en mere fornuftig politik og ikke ligge deres skæbne i hænderne på Hamas.” Rejan Azad, under uddannelse i dansk militær i Roskilde, fra Kerkûk i irakisk Kurdistan.

”Israel har i over 8 år belejret Gaza og flere gange brudt våbenhvilen. Efterfølgende dræbte de flere civile, herunder børn og kvinder og stod bag mere end 1000 uskyldige anholdelser.” Mustafa Devecipolitiker i Ballerup, fra Konya i Tyrkiet.

”Ingen har ret i konflikten. Den regering der siger til os vi “kæmper” for fred, er også den regering der støtter krigen imod hinanden økonomisk, hvor kun civile bliver dræbt. Ingen har ret når loven ikke bliver overholdt, retten forsvinder når sandheden ikke bliver fortalt.” Awesta Jaf, studerer cand.merc.jur i Odense, fra Xaneqîn, irakisk Kurdistan.

”Israel siger, at de forsvarer sig mod ’terrorister’. Forsvar er ikke at dræbe over 600 civile personer. Ja der er palæstinensere, som kæmper med våben, men hvad skulle et folk gøre? Kaste roser efter en besættelsesmagt, som dræber dem?” Berfin Titrekstuderende i København, fra Konya i Tyrkiet.

”Selvom jeg som kurder har mødt palæstinensere, der har hyldet Saddam Hussein og som så igennem fingre med at hans drab på 200.000 kurdere, så er jeg et menneske og vil altid holde med menneskeheden og de undertrykte. Enhver kan se, hvor uretfærdigt, det palæstinensiske folk bliver behandlet.” Tolla Moulud, ingeniørstuderende i Brøndby, fra Koya i irakisk Kurdistan

“Jeg fordømmer Israel og begræder de civile palæstinensers død. Især børnene lider – ingen børn fortjener fysisk og psykisk tortur. Den stærkeste har det største ansvar.” Fatma Duvarci, jurastuderende i København, fra Konya i Tyrkiet.

”Saddam brugte metoder som udryddelser af landsbyer, kontrolposter, nedkæmpelse af civile med massive våben. Saddams stat var et fascistisk styre. Israel bruger i dag nogle af de samme metoder mod palæstinenserne. Nogle kurdere holder Israels flag op ved siden af det kurdiske. De burde skamme sig.” Allan Ahmadpolitiker i København, fra Silêmanî, irakisk Kurdistan.

”Palæstinenserne bliver undertrykt og lever i et kæmpe udendørs fængsel, nemlig Gaza. Israel blokerer for de mest basale materialer til dem. Israel ønsker ikke fred. Hvorfor skulle de ellers tredoble antallet af deres bosættelser efter at have underskrevet fredsaftale? Vi kurdere og palæstinensere deler samme skæbne.” Halime Oguz, Folketingskandidat, fra Konya i Tyrkiet.

”Israel har i årevis overtrådt international lov og flere af FNs resolutioner ved at holde Vestbredden besat og udbygge bosættelser. Jeg er meget imod alle form for besættelse og undertrykkelse af folk, og enhver overtrædelse af loven skal straffes og få konsekvenser.” Ashti Ali Hassan, lærer i Aarhus, fra Silêmanî, irakisk Kurdistan.

”Hvad ville jeg selv gøre, hvis mit land dag for dag bliver taget fra mig? Hvad ville jeg gøre, hvis min nabo var en ekstrem zionist, der kun til formål at jage mig ud af mit eget hus, så de kan overtage det? Hvad ville jeg gøre, hvis mit barn var et af de 1500 børn som Israel har myrdet de seneste 10 år?” Halil Belek, musiker i Odense, fra Konya i Tyrkiet.

”Israel som besættelsesmagt undertrykker og ydmyger palæstinenserne systematisk. Som et menneske, skal man fordømme den systematiske undertrykkelse, ydmygelse samt drab på de civile folk især kvinder og børn, som intet har med raketterne at gøre!” Mustafa Adham, politiker i Vejle, fra Bagdad i Irak.

[polldaddy poll=”8183791″]
Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer