Kurdere i Danmark er oprørte over Iran og nu Tyrkiets luftangreb på Qandil-området i Sydkurdistan/Irak.

Både Feykurd og en anden dansk-kurdisk forening, nemlig KOMKAR har protesteret mod Tyrkiets bombninger. Feykurd protesterede mod angrebene ved en demonstration foran Christiansborg i lørdags – som Jiyan.dk skrev om.

– Vi fordømmer alle angreb på Sydkurdistan på det kraftigste og opfordrer både USA, EU, FN og hele verdenssamfundet til at presse Tyrkiet og Iran til at stoppe med deres gentagne angreb på Sydkurdistan og den civile befolkning, skriver foreningen Komkar på dets hjemmeside.

Især er det søndagens tyrkiske angreb på en kurdisk familie, der får den kurdiske forening op af stolene. Et køretøj med 7 personer var på flugt fra bombardementer i deres landsby, da de blev ramt af tyrkisk luftangreb. Alle syv døde, heriblandt et barn på kun 6 måneder.

Der har siden været store demonstrationer i Syd- og Nordkurdistan mod Tyrkiet.

Ligeledes ønsker KOMKAR i dets meddelelse, at understrege, at det kurdiske spørgsmål ifølge dem ikke kan løses militært.

– I næsten 30 år har Tyrkiet stemplet det kurdiske spørgsmål som et ”terror spørgsmål”. Det kurdiske spørgsmål er ikke et ”terror-spørgsmål”, og heller ikke et spørgsmål, der kun er tilknyttet PKK, men et nationalt spørgsmål, som har eksisteret i årtier, længe før PKK så dagens lys, skriver KOMKAR, der også har en opfordring til PKK.

– På den anden side må PKK også efter den lange væbnede kamp se i øjnene, at en væbnet kamp ikke længere kan være i kurdernes interesser. Vi opfordrer derfor også PKK til at indstille deres aktioner, overholde deres ensidigerklærede våbenhvile og ikke give Tyrkiet anledning til at angribe Sydkurdistan.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer