Nyheden om, at USA transporterer våben fra Irakisk Kurdistan til Kobanê skaber glæde.

Af Deniz Serinci

Mange kurdere i Danmark demonstrerede for, at det internationale samfund skulle gribe ind i Kobanê. Nu udtrykker de fleste, Jiyan.dk har talt med glæde over nyheden om, at USA har transporteret våben fra Kurdistans Regionale Regering (KRG) til Kobanê.

“Det er en kanongod nyhed. Det var for sent, men hellere sent end aldrig,” siger 25-årige Rakar Mohamad, der har rødder i Sydkurdistan (Irak).

“Kurderne er blandt de mest pro-vestlige aktører i regionen, så vi bør få støtte,” tilføjer Mohamad, der studerer erhvervsøkonomi.

Zagros Fallahian, 27, en elektroingeniør, mener, at våbenstøtten til kurderne både er “godt og skidt”. De gør sig nemlig afhængig af USA ved at modtage hjælp fra supermagten, mener han.

“Det er skidt, fordi nu skal de helt sikkert betale noget tilbage til USA på et tidspunkt,” siger Fallahian, der stammer fra Østkurdistan (Iran).

Mico Usi Mace, 31, siger, at våbenstøtten er “tiltrængt”. Han er ingeniør og fra Nordkurdistan (Tyrkiet).

“Derudover er det et gennembrud for kurdernes enhed. Indtil nu har PYD (Demokratisk Enhedsparti) ikke tilladt andre partier at udøve deres virke i Rojava (Syrien). Men nu arbejder de tilsyneladende sammen med de andre kurdiske partier. Det er det, vi alle har ventet på,” siger Mace.

Barzan Haj Abdo, 31, er enig med sidstnævnte. Han er en medicinstuderende og kommer fra Vestkurdistan (Syrien).

“Jeg er glad for våbenstøtten, men jeg er også glad, fordi situationen illustrerer kurdernes enhed. Dermed får vi også mere international støtte,” siger Abdo.

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer