“Det danske samfund sender et vigtigt signal om, at den ikke vil tolerere IS her. Det er vi taknemmelige for,” siger Bakhtiar Raof Rashid, repræsentant for Kurdistans Demokratiske Parti (KDP) i Danmark.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) har omkring 100 danskere kæmpet i Syrien. Taget Danmarks befolkning på 5 millioner i betragtning, betyder det, at Danmark er den anden største leverandør af Syrienskrigere, ifølge britiske The Economist.

I sidste uge sigtede politiet tre personer for støtte til terrorisme, fordi de er mistænkt for at sælge støtteklistermærker til Den Islamiske Stat (IS).

Ifølge politiet går salget af de sorte klistermærker formet som sløjfer til at støtte den ekstreme bevægelse. På mærkaten står der ”Støt vores Ummah” – en tekst, der også anvendes af IS.

Politiets skridt skaber begejstring i det kurdiske samfund i Danmark.

Sardar Abdollah, talsmand for Kurdistans Patriotiske Union (PUK) i Danmark siger:

“Vi er taknemmelige, fordi dansk politi sætter en grænse for støtten til IS, der dræber så mange mennesker i vores land.”

Bakhtiar Raof Rashid, repræsentant for Kurdistans Demokratiske Parti (KDP) i Danmark, synes også det er et vigtigt skridt at tage af det danske politi.

“Det danske samfund sender et vigtigt signal om, at den ikke vil tolerere IS her. Det er vi taknemmelige for.”

Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen, der har en kurdisk far og dansk mor, ønsker, at de danske myndigheder udviser IS-sympatisører og afviser tiltaltes forklaring om, at logoet er en fælles islamisk symbol, der ikke er relateret til IS.

“Selvfølgelig støtter klistermærker med IS-logo, som de sælger, IS’ kalifat. På samme måde som dem, der sælger hagekors-klistermærker, støtter nazisterne.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer