Syv anholdte danske kurdere, sigtet for ulovlig pengeindsamling, skal fortsat være varetægsfængslet.

I dag skulle afgørelsen falde i forhold til de syv anholdte danske kurdere i den såkaldte PKK-sag. Østre Landsret har for kort tid siden i et skriftligt svar til advokaterne fastslået, at de syv fortsat skal være varetægtsfængslet, indtil der falder dom i sagen.

Otte mænd mellem 27 og 71 år blev anholdt hjemme hos dem selv eller på deres arbejdspladser 18. september i København og Sverige.

Efter to dages grundlovsforhør blev den ene af de otte løsladt, mens de resterende syv blev varetægtsfængslet i 27 dage, hvoraf den første periode var i isolation.

Politiets efterforskning, razzia mod Kurdisk Kulturcenter på Vesterport og anholdelser af oprindeligt otte danske kurdere går under kodenavnet ”Operation Batman”.

De er sigtet for at have indsamlet 67 millioner kroner og formidlet op til 140 millioner til PKK fra Danmark. De nægter alle sig skyldige.

Den ældste af de anholdte er en 71-årig mand, der bebuder at han vil protestere ved at tage et særligt middel i brug.

”Jeg respekterer retten men vil sultestrejke til min død efter det her,” sagde han.

Den tyrkiske ambassade i København har tidligere udtalt, at den følger situationen nøje.

”Vi har overfor de danske myndigheder erklæret, at vi er klar til at samarbejde i sagen,” sagde Tyrkiets ambassadør i Danmark, Berki Dibek, til Ritzau.

Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) har for nyligt oplyst, at politi afhører deres medlemmer foran deres kunder.

”Det danske politi lige nu i samarbejde med den tyrkiske ambassade kører en heksejagt på vores medlemmer i håb om at kunne rejse bevismateriale mod de 7 fængslede politiske aktive kurdere. Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) finder det bekymrende, at det danske politi opsøger og afhører vores medlemmer – ofte i overværelse af deres kunder – og således stiller de erhvervsdrivende i et kriminelt lys til skade for deres virksomheders virke.” 

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer