En gruppe kurdere fra byen Tavşançalı i Konya har taget initiativ til at åbne deres tomme huse i Konya for jordskælvsofre fra Wan.

Af Deniz Berxwedan Serinci

To familier fra det jordskælvsramte Wan er blevet bosat i huse i Kulu, Konya, tilhørende beboere fra den store landsby Tavşançalı (Omeran) i Konya, i det centrale Tyrkiet efter et initiativ støttet af danske kurdere.

Der bor omkring 2000 kurdere i Danmark med rødder i den store landsby Tavşançalı (Omeran) i den midtanatolske provins Konya, hvor indbyggerne vandrede til for 250 år siden fra Adiyaman (Semsûr) i Østtyrkiet/Kurdistan.

De danske Tavşançalı’er bor primært på Sjælland (Ballerup, Albertslund, osv,), Odense, Esbjerg, Falster, osv.

Nu har flere kurdere som Sinan Şahin, der bor i Tyrkiet, og Bedia Bulduk Sarihan, der bor i Sverige, taget initiativ til at danne en Facebook-gruppe Tavsancali Evindir Wan med det formål at hjælpe ofrene for det kraftige jordskælv i Wan, blandt andet ved at bosætte flere familier fra Wan i Konya.

”Vi er et gæstfrit folk og kan ikke efterlade Wans folk alene. Vi vil prøve at udfylde deres behov og hjælpe dem,” fortæller Bedia Bulduk Sarihan.

”Vi blev bevidste om katastrofen via bl.a. Jiyan.dk”

Haciali Aykut bor i Ølstykke og er fætter til Sinan og Bedia. Hacialis mor bor i Tavşançalı og har sammen med andre kvinder samlet dyner og puder sammen til de 2 familier fra Wan, som nu bor i Konya.

”Det påvirker os som mennesker og som kurdere at se folks lidelser i Wan. En masse kurdere i Danmark og Skandinavien er blevet mere bevidste om deres kurdiskhed og katastrofens store omfang i Wan, bl.a. takket være Jiyan.dk. Vi er nød til at hjælpe de mennesker i nød, for statens hjælp når ikke frem,” siger Haciali.

Han fortæller, at de ikke stoler på, at hjælpen når frem til de nødstedte gennem de statslige myndigheder.

”Men vi kender vores venner og kan stole på hinanden. Alle bør være mere bevidste og sikre sig, at hjælpen når frem til de rette,” tilføjer Haciali.

18-årige Hayran Asci fra Gladsaxe er selv fra Tavşançalı og er meget begejstret over kampagnen.

”Det er et utrolig godt initiativ, som de har taget som en forholdsvis lille by. Det gør mig virkelig stolt. Folk i Tavşançalı sørger for, at folk bliver taget godt imod ved at vise deres barmhjertige hjerter,” siger Hayran og håber, at folk tager kampagnen seriøs, ”da det virkelig kan gøre en forskel for ofrene”.

De der vil hjælpe kan sende et bidrag til:
Kulu-Akbank filial
Euro konto:0468-0077256 | IBAN:TR560004600468036000077256
Svensk kroneı/IBAN:0468-0068418 | TR090004600468007000068418
Konya Kulu filial: kode 0468

Eller kontakte

Sinan Şahin: 0 530 691 37 15

Serkan Bozkurt: 0 530 435 67 78

Relateret artikel:

Danske kurdere giver husly til jordskælvsofre

Fire børnelig fundet i landsby

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer