Ifølge ny undersøgelse finder halvdelen af danske forældre det uacceptabelt, at deres søn eller datter gifter sig med en muslim. Flere danske forældre vil kunne leve med, at deres børn springer ud som homoseksuelle.

En ny meningsmåling foretaget af Wilke for Newspaq blandt 529 forældre med hjemmeboende børn viser at modviljen mod muslimske svigerbørn er større end til homoseksuelle børn.

I undersøgelsen svarer 17 procent af forældrene, at de ”bliver skuffet, hvis mit barn viser sig at være homoseksuel”, mens 50 procent ikke har det godt med, at deres barn gifter sig med en muslim.

Ifølge Rashmi Singla, lektor i psykologi og forsker i blandede ægteskaber ved Roskilde Universitet, skyldes svarresultatet gensidige fordomme.

”Danske forældre har læst eller set filmen “Ikke uden min datter” og frygter, at det kan være farligt at være gift med en muslim, og at de vil løbe væk med børnene. Muslimske forældre har også fordomme. Hvis deres børn gifter sig med en dansker, er der meget stor risiko for skilsmisse,” siger hun til Newspaq.

Det er helt i orden, hvis mit barn bliver gift med en muslim

50 procent er helt uenig eller uenig i dette udsagn
33 procent er enig eller helt enig mens 17 procent ved ikke

“Jeg bliver skuffet, hvis mit barn viser sig at være homoseksuel”

17 procent er enig eller helt enig i udsagnet
74 siger helt uenig eller uenig mens 9 procent ved ikke

Kilde: Newspaq

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer