Danske Dagblades Forening (DDF), som er de danske dagblades branchepolitiske organisation og har alle dagbladene som medlemmer, skriver i sit seneste nyhedsbrev om vores webavis Jiyan.dk

Jiyan betyder liv på kurdisk og er samtidig navnet på den webavis, som blev lanceret 22. april, den kurdiske journalistikdag.

Jiyan er en webavis, der er uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske interesser og har til formål at oplyse og informere, både om Mellemøsten og det danske samfund.

Den potentielle og primære læserskare for avisen er det kurdiske mindretal på omkring 40.000 i Danmark.

“Vi har et stort kurdisk mindretal, og det er på høje tid, at de får et nyhedsmedie. Desuden tror vi på, at en webavis, der både skriver om kurdiske og danske ting, kan være med til at bygge bro”, oplyser chefredaktør og stifter Deniz Berxwedan Serinci til Dansk Presse.

Avisen vil give et bredt perspektiv på livet og skriver også om integration, sociale problemstillinger, kultur, film og musik – “fordi kurderne er samfundsborgere som alle andre”.

Redaktionen ser ikke nogen modsætning mellem det at bo i Danmark og værne om de kurdiske rødder.

“Vi bygger bro mellem kulturerne ved at værne om vores fædrende kultur og samtidig skrive på dansk, som er dette samfunds sprog”, siger Deniz Berxwedan Serinci.

Webavisen har også læsere i Sverige.

Kilde: http://danskedagblade.dk/nyhed/ny-webavis-af-og-kurdere-i-danmark
Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer