Ebrahim Ebrahim beskrev to ud af fire millioner borgere i Idlib som “terrorister”, der fortjener at dø. Nu har Rådet for Det Demokratiske Syrien (MSD) fyret ham.

Mediekontoret for Rådet for Det Demokratiske Syrien (MSD) i Europa har fyret sin koordinator, den danskboende Ebrahim Ebrahim.

Det sker efter, at Ebrahim kom med kontroversielle udtalelser på en syrisk pro-oppositions kanal om befolkningen i den oprørskontrollerede by Idlib, hvor han beskrev to ud af fire millioner indbyggere som “terrorister”, der fortjener at dø.

MSD skriver:

“Ebrahim Ebrahim kom med udtalelser, som ikke repræsenter MSDs holdninger, men snarere udtrykker hans personlige holdninger…og han blev fyret i dag den 15. april på grund af disse udsagn og har ingen forbindelse til MSDs aktiviteter mere.”

Selv siger den dansk-kurdiske aktivist, at det er en misforståelse.

“Under min deltagelse på den syriske tv-kanal, forstod seerne det som om, jeg beskyldte mine brødre i Idlib for terrorisme. Men det var slet ikke det, jeg mente. Jeg mente terrorgrupperne Det Muslimske Broderskab og Al-Nusra-fronten.”

På Facebook udtrykker nogle støtte til Ebrahim. Digteren og sangeren Hekîm Sefkan skriver blandt andet, at journalisten “forhastede sig med sine svar”, “glemte, at han repræsenterer Rådet” og talte som en “borger fra Efrîn med et grædende hjerte”.

“Jeg ved ikke, hvem der har ret. Jeg kritiserer beslutning MSD’s beslutning. Det havde været nok med en undskyldning fra kammerat Ebrahim,” mener Sefkan.

Hevalê me ibrahim( Ebrahim Ebrahim )Hat listika teroristeki Tv Surî,Di bersivan de ecelekir.ibrahim nunriya meclisê ji…

Slået op af Hekim SefkanOnsdag den 15. april 2020

Ebrahim Ebrahim stammer fra Mabeta i Efrîn og er kendt i Danmark som en journalist og aktivist. MSD er den politiske gren af Syriens Demokratiske Styrker (SDF), den kurdisk anførte paraplyorganisation, der med amerikansk militær støtte har nedkæmpet Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer