Danmarks Lærerforening, DLF støtter de 25 lærere og fagforeningsfolk i Tyrkiet, som er blevet idømt 6 års fængsel for påstået medlemskab af den forbudte kurdiske organisation, KCK. DLF opfordrer Danmark til at presse Tyrkiet.

Gülçin Isbert er kurder og leder af Tyrkiets lærerorganisation Egitim Sen og er blevet idømt 6 års fængsel for ”medlemskab af organisationen”, en hentydning til KCK, Unionen af Kurdistans Fællesskaber, som ifølge Tyrkiet er den urbane fløj af det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK).

Nu får hun opbakning fra Danmarks Lærerforening, DL.

“Danmarks Lærerforening tager på det skarpeste afstand fra, at den tyrkiske regering knægter de fundamentale menneskerettigheder og faglige rettigheder. Danmarks Lærerforening opfordrer den danske regering til at gøre regeringen i Tyrkiet opmærksom på, at Danmark ikke accepterer tilsidesættelse af menneskerettigheder og faglige organisationers ret til at arbejde for demokratiske og faglige rettigheder”, lyder det DLs kongres.

Gülçin Isbert blev oprindeligt anholdt efter, at hun deltog i en demonstration.

“Beviserne gik på lærernes faglige arbejde med at holde møder i lærerorganisationen Egitim Sen og hovedorganisationen KESK og på, at lærerne var i besiddelse af bøger, som man i øvrigt kan finde hos almindelige boghandlere i Tyrkiet,” skriver Folkeskolen.dk.

Gülçin Isbert blev sidste år inviteret til Danmarks Lærerforenings kongres, men blev forhindret i at komme, fordi hun var sigtet i KCK-sagen og derfor ikke kunne rejse ud af Tyrkiet. Hun har tidligere fået EI’s Outstanding Teachers-pris for sit arbejde for kvinder og etniske mindretal.

Læs mere: http://www.folkeskolen.dk/504520/25-tyrkiske-laerere-idoemt-6-aars-faengsel-for-fagforeningsarbejde

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer