Præsten Leif Bork Hansen opfordrer til, at Roj-TV fortsat skal kunne sende fra Danmark. “Dialogen og forsoningen mellem kurderne og tyrkerne i Tyrkiet sikres ved, at begge parter kan komme til orde. I den situation kan ROJ-TV være livsvigtig”.

Leif Bork Hansen har tidligere blandet sig i samfundsdebatten. Tidligere er han blevet straffet for at skjule illegale flygtninge. Nu støtter han i et læserbrev i Arbejderen den terrordømte tv-station Roj-TV.

”Der er kun én fremtid – ét alternativ til volden: Det er dialog og forsoning. I en sådan dialog og forsoning kan ROJ-TV være livsvigtig.”

Han sammenligner situationen med apartheidstyret i Sydafrika.

”Der var folk fra Danmark, der dengang støttede de demokratiske kræfter i Sydafrika. Ærkebiskop Desmond Tutu har også givet sin officielle støtte til, at ROJ-TV fortsat skal kunne sende.”

Ifølge Leif Bork Hansen kan dialogen og forsoningen mellem kurderne og tyrkerne i Tyrkiet sikres ved, at begge parter kan komme til orde.

”I en sådan dialog og forsoning kan ROJ-TV være livsvigtig.”

Bork Hansen blev kendt sidst i 90’erne for at begå civil ulydighed ved at hjælpe 29 afviste serbiske asylansøgere med at gå under jorden. Dermed overtrådte præsten Udlændingeloven, og han blev ved Retten i Lyngby i 1999 som den første nogensinde idømt en betinget dom på 20 dages hæfte for at skjule flygtninge. Han blev efterfølgende sigtet igen – idet han indsamlede penge til flygtninge. Det resulterede i en bødestraf ved Østre Landsret.

Kilde: Wikipedia.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer