Politiet bekræfter, at der er en sag på det mistænkelige skilt og apparat, som Zagros Çetinkaya har modtaget.

Til daglig er Zagros Cetinkaya beskæftiget med dokumentarfilm og billeder. Men da den 32-årige kurder fra Tyrkiet i marts fandt et trekking-apparat under sin bil på et værksted i Storkøbenhavn, tændte det advarselslamperne i hans hjerne.

”Den havde et tændt rødt lys og indbygget sim-kort, der lokaliserer sted,” fortæller han. ”Er det noget, der kan sprænge i luften? Noget, der overvåger mig?”

Først affærdigede han det som mulige drengestreger. Men det fortsatte.

Da han kom hjem, efter at have været udenbys i flere dage, hang der nu et sort-hvidt skilt på dørhåndtaget.

”Forstyr ikke. Jeg prøver at ramme nåleøjet,” stod der på finsk.

Cetinkaya har nu meldt sagen til politiet.

En medarbejder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi siger til Jiyan.dk: ”Vi kan bekræfte, at der er en sag. Vi kan ikke sige mere.”

Cetinkaya er født i en kurdisk landsby i Konya i Tyrkiet. Han kom til Norge i 2003 og otte år senere flyttede han til Sverige for at studere teaterinstruktøruddannelsen. Senere skiftede han over til tv og film-uddannelsen. Siden 2014 har Cetinkaya dækket konflikterne i Syrien og Islamisk Stat (IS) som journalist og fotograf. Endvidere har han været med til at stifte netavisen IzNews.

Efter hans dokumentar om en dansk IS-jihadist i 2018 på TV2 tikkede det ind med vrede meddelelser fra radikale islamistiske miljøer.

”De ringede og kom med trusler. De var sure over dokumentaren.”

Om trekking-apparatet og skiltet kommer fra dette miljø, er ikke til at vide, siger Cetinkaya:

”Det ved jeg ikke. Men ligeledes hvad, så er jeg urolig og føler mig gjort til et angrebsmål. Jeg tænker om nogen mon er blevet vrede over mine nyheder og udsendelser om IS og Mellemøsten? Om nogen prøver at sende et signal? Jeg ved det ikke.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer