Den 28-årige pæredanske Anders Jensen: “Jeg vil ud herfra og måske tage til Tyrkiet.”

Jiyan.dks Deniz Serinci mødte den 28-årige pæredanske Anders Jensen, der er fængslet af kurdiske YPG i Syrien, mistænkt for at have kæmpet for Islamisk Stat (IS). Et særskilt interview med ham kan læses på Jyllands-Posten.

Den unge mand stammer fra Aarhus, hvor han var murer. Anders Jensen konverterede i 2011 til islam og drog to år senere til Syrien. Selv afviser han at have kæmpet med IS. Her nogle af hans udtalelser:

Er det ok at hugge hovedet af folk?

“Dem, der fik hugget hovedet af kan have været folk, der havde kæmpet mod IS.”

Hvad med IS’ angreb i Paris i 2015, der dræbte 130 mennesker?

“De (Vesten) kom med fly og dræbte tusinder af folk her. De slagtede kvinder og børn i Raqqa. Operationen i Paris var gengæld for det.”

Hvad med IS’ sexslaveri og forfølgelse af ezidierne? 

“IS kunne godt have behandlet ezidierne bedre. De kunne have ladet dem slippe med jizya (beskyttelsesskat, hvor man betaler skat til IS til gengæld for at få lov at dyrke sin religion, red.)”

Hvor er din fremtid?

“Jeg vil ud herfra og måske tage til Tyrkiet. I Tyrkiet er der ikke det der had mod muslimer. Danmark har forbudt tørklæder og har meget had til muslimer. Danmark har forbudt, at du gifter dig med en under 16 år, men det er tilladt for hende at gå ud og have mange kærester. Det hænger ikke sammen. Om (Tyrkiets præsident Recep Tayyip, red.) Erdogan støtter muslimer eller ej, så har Erdogan en stærk politik, der støtter folk helt generelt.”

Anders Jensen er et pseudonym. Hans rigtige identitet er Jiyan.dk bekendt.

Læs på Jyllands-Posten:

Mistænkt fremmedkriger i Syrien: »Kurderne har jo ikke nogen rigtig stat her, så de kan ikke dømme os«

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer