af Deniz Berxwedan Serinci

Den kurdiske religion Ezidisme, også kaldet Yezidisme, er nu officielt anerkendt som en religion i Rusland. En nyhed, der har skabt stor glæde i danske ezidi-miljø, der tæller flere hundrede kurdiske flygtninge, primært fra Irakisk Kurdistan.

– Det blev modtaget med stor glæde af alle ezidiere. Det er et positivt skridt, som vil give andre ezidiere bedre mulighed for at få religionen anerkendt andre steder også,” udtaler Yilmaz Yildiz, næstformand for Ezidi-foreningen.

Foreningen vil også ansøge om at blive anerkendt som officielt religion i Danmark. Lige nu er foreningen i gang med en optælling af ezidiere i Danmark. – Det er godt at have ved hånden, når vi engang skal ansøge om anerkendelse, som Yilmaz Yildiz fortæller.

Douzvin Khalaf fra den danske Ezidi forenings bestyrelse udtaler, at de dermed håber på at udbrede kendskabet til Ezidisme.

– Det er vigtigt for os, at folk får viden om, hvem vi er….Vi er så få og folks viden omkring vores religion er meget lille, hvis ikke, slet ikke eksisterende, som hun udtaler.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer