”Kurdistan-regionen i Nordirak har potentialet til at blive et nyt land på vej. Danmark og dansk erhverv bør hoppe med på vognen, mens tid er,” mener Klaus Slavensky.

Foto: KurdanTV

”Både dansk erhvervsliv og danske politikere (bør) spærre gluggerne op og rette blikket mod det nye land, Kurdistan i Nordirak, som er på vej.”

Det skriver Klaus Slavensky, mangeårig aktivist, i dag i dagbladet Information under et debatindlæg ”Det nye land og Danmark”.

”Kurdistan-regionen i Nordirak har potentialet til at blive et nyt land på vej. Danmark og dansk erhverv bør hoppe med på vognen, mens tid er,” fortsætter Slavensky.

Slavensk stiller i indlægget spørgsmålstegn ved, hvor Dansk Industri, FLSmidth, Grundfos, Danfoss er og hæfter sig ved den store forskel på Syd- og Nordirak. For mens nyheder om bombeangreb i det arabiske Sydirak ikke er sjældne, er der ganske fredeligt i det nordlige Irak/Sydkurdistan, ligesom området oplever et økonomisk boom, bl.a. med baggrund i rige oliefelter.

”Den kurdiske hovedstad, Erbil, er blevet en lillesøster til Dubai. Overalt er der storstilet nybyggeri i gang. Bydele på størrelse med Køge er ved at tage form. Hoteller står side om side for, at de overnattende olieselskabers ‘goldrushere’ kan finde plads i femstjernede restauranter og lave lukrative handelsaftaler,” skriver Slavensky også.

Nægtet indrejse til Tyrkiet

Klaus Slavensky blev i 2009 kåret som årets ”Kurderven” ved den Kurdiske Galla, arrangeret af den kurdiske regering i Nordirak. Den kåring fik han for sit arbejde i Institut for Menneskerettigheder, hvor han var informationschef.

I december 1996 blev Slavensky sammen med 4 andre danske politikere og organisationsfolk registreret af den tyrkiske ambassade og nægtet indrejsetilladelse til Tyrkiet, fordi de havde deltaget i/arrangeret en høring i Folketinget 14. marts samme år med deltagere fra det såkaldte Kurdistans Parlament-i-eksil, som Tyrkiet anser for en del af organisationen PKK og derfor havde reageret voldsomt imod.

Sekretæren fra den tyrkiske ambassade i København Mehmet Taşır forklarede:

”… alle, der arbejder for det kurdiske mindretal arbejder for en terroristisk organisation, og vi har fuld ret til at registrere dem.” (Aktuelt, 05.12.1996).

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer