Roskilde Avis undskylder i en skriftlig besked til DKAF, Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening, at de kaldte pizzaer, bagt af kurdere, for ”PKK-pizzaer”.

Det startede den 17. oktober, hvor Roskilde Avis bragte en artikel med overskriften ”Peppe fejrer 30 år med Bella Capri: En halv million pizzaer”, der blandt andet omhandlede de såkaldte ”PKK-pizzaer”.

Peppe lærte selv at lave italiensk pizza hos en bager på hans hjemegn i regionen Marche, i nærheden af byen Ascoli ved Adriaterhavet.

Mange roskildensere betragter hans udgave som byens bedste, i modsætning til de berygtede PKK-pizzaer.

Øgenavnet hentyder til den kurdiske oprørs- eller terrorist-organisation og hentyder til folk derfra, der er gået ind i restaurationsbranchen.

Efter denne artikel har flere medlemmer af DKAF, Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening inden for restaurationsbranchen givet udtryk for deres frustrationer, fordi artiklen derved ”fremstiller vores kurdiske erhvervsdrivende medlemmer inden for restaurationsbranchen i Roskilde som værende medlemmer af Det Kurdiske Arbejderparti, PKK.”

”Vi betragter derfor journalistens omtale som nedladende, uacceptabelt og dårligt journalistisk forarbejde,” skriver DKAF.

Nu beklager Roskilde Avis, at deres artikel har gjort, at ”nogle af jeres medlemmer har givet anledning til, at de som gruppe føler sig anklaget for at blive sat i bås med terrorister,” som redaktør på Roskilde Avis, Torben Kristensen skriver.

Efter DKAF’s henvendelse har avisen trykt en beklagelse af den oprindelige artikel.

“De kurdiske ejere indenfor restaurationsbranchen (føler) sig hængt ud for en forbindelse til PKK. Roskilde Avis skal derfor beklage, at det har været muligt at læse artiklen på denne måde. Tilnavnet ‘ PKK -pizza ‘ går på ‘ junk-food’ -ikke på etnisk oprindelse hos den, der har fremstillet denne vare.

Bare for en ekstra sikkerheds skyld, så det ikke burde kunne misforstås: Elendig pizza kan naturligvis laves af alle nationaliteter, og der findes givetvis mange restauratører af kurdisk flertal, som kan frembringe udmærkede produkter -lige som Roskilde Avis har den overbevisning, at et stort flertal af dem og alle mennesker af kurdisk oprindelse i Danmark ikke har noget med terrorisme at gøre. Roskilde Avis beklager endnu en gang, hvis den tidligere artikel hos nogle har skabt denne misforståelse.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer