Se billeder fra støttedemonstration til Evin Cetin, der blev suspenderet fra sit parti efter at have danset kædedans med kurdiske guerillaer.

Fotos af Shovan Bokani og Welat Zeydanlioglu

En stor gruppe kurdere var i dag mødt op for at demonstrere og lave traditionel kurdisk kædedans foran Socialdemokratiets hovedkvarter i Stockholm. Det skete i solidaritet med den socialdemokratiske parlamentskandidat Evîn Çetin, som er blevet suspenderet fra sit parti, fordi hun er blevet filmet, mens hun laver kædedans med guerillaer fra den væbnede iransk-kurdiske gruppe PJAK.

Blandt de tilstedeværende ved demonstrationen var også Özz Nûjen, der er en kendt svensk-kurdisk stand-up-komiker og skuespiller.

Ifølge Evîn Çetins eget udsagn var hun på PJAKs guerillalejr i Nordirak/Sydkurdistan på en reportage tur, hvor hun indsamlede materiale til en kommende bog om konflikterne i regionen.

Derefter offentliggjorte den svenske avis Expressen billeder af Evîn Çetin, hvorefter Socialdemokraternes partileder Stefan Löfven erklærede:

”Socialdemokraterne skal ikke have kontakt med terrororganisationer.”

Evîn Çetin blev derefter suspenderet fra sit parti.

Ifølge Deniz B. Serinci, redaktør på Jiyan.dk sidder mange kurdere tilbage med en følelse af dobbeltmoral.

”Flere af de kurdere, jeg har talt med, spørger hvorfor den svenske konge kan hylde Saudi-Arabiens diktator, der stener folk for hor og afhugger deres hænder for tyveri og hvorfor tidligere statsminister Göran Persson kunne mødes med det dengang terrorstemplede, sydafrikanske ANC, mens Evin Cetin ikke kan danse med PJAK, der bekæmper et kvindeundertrykkende Mullahstyre uden at blive suspenderet”.

Svensk politiker suspenderet efter guerilladans

Redaktør: Cetin-sag kan påvirke politikere i hele Skandinavien

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer